Waarom newborn fotografie zo bijzonder voor mij is?

Fotograferen doe ik al een hele tijd. Sinds een vijftal jaar is daar ook newborn fotografie bij gekomen. Ervoor was het nog niet zo heel gewoon om dit type fotoshoot te doen en was er ook nauwelijks vraag naar. Maar langzaam aan kwam er van mijn klanten, die bijvoorbeeld een zwangerschaps fotoshoot deden, de vraag na de geboorte of ik ook de baby en het gezin wilde fotograferen.

Een moment dat ik wil vastleggen als fotograaf, waar nog vele jaren later op teruggekeken kan worden.

Over die jaren heen heb ik mijn stijl en werkwijze hierin gevonden. Een stijl die natuurlijk is, ongedwongen en zoals het op dat moment is. Een moment dat ik wil vastleggen als fotograaf, waar nog vele jaren later op teruggekeken kan worden. Waar een nieuw leven erbij een gezin vormt, waar alles alleen even om dat ene moment draait en het plaatje dat de herinnering maakt.

newborn fotografie

Bijzondere unieke fotoshoots

Het doen van deze fotoshoot is bijzonder voor mij en dat probeer ik ook in mijn foto’s vast te leggen. De vreugde en liefde in een foto vastleggen. Naast de newborn foto’s bestaat mijn stijl ook uit de lifestyle foto’s. Dit is een deel wat eigenlijk niet mag ontbreken. Het moment samen met het gezin.

Met veel plezier werk ik aan de foto’s na afloop van de fotoshoot om zo een reportage op te leveren waar zowel ikzelf als mijn klant tevreden mee is. En als ik na een jaar of 2 of 3 weer een mailtje krijg waarbij ik weer een fotoshoot mag verzorgen voor een 2e kindje in hun gezin, dan voel ik mij trots. Trots dat ik weer deze herinnering mag maken voor hen.

lifestyle-en-newborn-portfolio
lifestyle-en-newborn-portfolioKim Houben
newborn fotograaf limburg
(c) Kim Houben // Newborn Fotografie Limburg